Op bezoek bij bewoners in De Heuvel

Op 3 februari is de PvdA van-deur-tot-deur gegaan in de wijk De Heuvel in Leidschendam om bewoners te vragen hoe ze hun buurt waarderen: wat gaat er goed en wat kan er beter? De PvdA vindt het belangrijk om te horen hoe mensen hun buurt ervaren en wil de bewoners hierbij betrekken.

De deur-aan-deur-actie leverde veel interessante gesprekken op. De bewoners van De Heuvel zijn over het algemeen tevreden over hun wijk. Het meest trots zijn ze erop dat ze zijn uitgeroepen tot de duurzaamste straat van Leidschendam-Voorburg. Wel hebben de bewoners meer behoefte aan onderling contact met elkaar. Ze hebben hier in de flat geen faciliteiten voor. Het idee voor een gezamenlijke huiskamer in de flat, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, juicht de PvdA dan ook toe.

De PvdA pleit in haar verkiezingsprogramma voor meer jongerencentra in de wijken. Ook in De Heuvel is dat een belangrijk aandachtspunt. Er zijn namelijk té weinig activiteiten voor de jongeren in de wijk.

Daarnaast uitten bewoners hun zorgen over het afval dat naast de ondergrondse containers wordt neergezet. Ook door de eigen bewoners. “Elk huishouden heeft slechts één pas om de container te openen. ”, aldus een bewoner. “Voor de meerpersoonshuishoudens is dit vaak te weinig.” De PvdA heeft bij de invoering van het huidige afvalbeleid al gevraagd om meer aandacht voor de wijze waarop uitvoering wordt gegeven aan het afvalbeleid. De PvdA zal hier ook in de aankomende periode aandacht voor blijven vragen.

De PvdA zal in de aankomende weken meer wijken in Leidschendam-Voorburg bezoeken. “Het is belangrijk om als politieke partij actief met mensen in gesprek te gaan om te weten wat er in de verschillende wijken speelt. Alleen dan kun je er ook echt wat aan doen.” aldus PvdA-lijsttrekker Nadine Stemerdink.

De PvdA roept bewoners , maar ook ondernemers, van Leidschendam-Voorburg op om ook hun ideeën kenbaar te maken. De PvdA hoort graag hoe u de gemeente en in het bijzonder uw eigen wijk ervaart. Heeft u nog aandachtspunten voor de PvdA? Wilt u graag dat de PvdA ook bij u langskomt? Laat het weten op voorburg@pvda.nl of via social media op onze facebookpagina of via twitter.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *