Kandidaat #5 Matthijs Willemse-Jacobson stelt zich voor!

“Gelijke kansen, goede zorg en betaalbaar wonen zouden vanzelfsprekend moeten zijn voor iedereen. Daar zet ik me voor in.”Samen met mijn man Uub en onze twee katten woon ik aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg. In het dagelijks leven werk ik als beleidsmedewerker op het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Om te ontspannen ga ik graag aan de slag in de keuken of bezoek ik een concert of theatervoorstelling.

Wat ik wil bereiken en waarom
Elk kind moet lid kunnen worden van een muziekschool, sportclub of cultuurvereniging. Meer dan 2000 kinderen in onze gemeente groeien op in armoede. Helaas is voor de ouders van deze kinderen zo’n lidmaatschap vaak niet betaalbaar. Als kind ben ik jarenlang lid geweest van een toneelvereniging. Daar heb ik mezelf leren kennen en me kunnen ontwikkelen tot wie ik nu ben. Zo’n ervaring is heel bijzonder en zou vanzelfsprekend moeten zijn voor elk kind.

Goede zorg aan huis is bovendien belangrijker dan ooit, nu veel ouderen langer thuis wonen. Bij goede thuiszorg hoort ook tijd voor een kopje koffie. Dat heb ik ervaren toen ik als student een bijbaan had in de thuiszorg. Ik leerde hoe belangrijk het is dat zorg verlenen niet alleen gaat om stofzuigen, strijken en ramen zemen, maar vooral ook om persoonlijke aandacht.

Tot slot moeten er meer betaalbare woningen gebouwd worden, want daar hebben duizenden woningzoekenden behoefte aan. De woningmarkt voor starters en middeninkomens zit hier nagenoeg op slot, terwijl er wel nieuwe stadsvilla’s bijgebouwd worden. Gelijke kansen voor iedereen betekent ook gelijke kansen op het vinden van woonruimte.

Spreek me gerust aan
Veel mensen wonen met plezier in onze mooie gemeente, maar de verschillen in kansen zijn groot. Er is dus nog veel dat beter kan. Ik zet me ervoor in dat iedereen mee kan doen in onze gemeente en dezelfde kansen krijgt.
Als je ideeën hebt voor onze gemeente spreek me dan gerust aan, of neem contact met me op! Je kunt me vinden op straat, in het park, winkelend op de Julianabaan of op zaterdag op de markt in het Huygenskwartier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *